Werkwijze

kennismaking 

Hoe ziet jouw sportgeschiedenis eruit?

Welke sporten heb je nog beoefend? Welke kwetsuren heb je gehad? Het is allemaal nuttige informatie opdat ik je goed kan coachen.
Een correct beeld van jou als atleet is een must.

Hoe gaat het in zijn werk?

Elke sportcoach heeft zijn eigen manier van werken. En dat moet dicht aanleunen bij hoe je bent als persoon. De kans is er dan ook dat we geen match zijn. Daarom geef ik je altijd een volledige uitleg over mijn manier van werken voordat we onze samenwerking opstarten. Het is namelijk belangrijk dat je inziet waarom welke training gegeven wordt. Enkel op die manier hebben we een goede wisselwerking.

Wat is jouw doel?

Het is heel goed dat je jezelf een doel vooropstelt. Maar het moet realistisch en haalbaar zijn. Pas dan haal je voldoening uit de trainingen en wedstrijden.

check - up 

Voordat we zelfs maar met een basic trainingsschema kunnen starten, moet ik weten hoe het staat met jouw fysiek, jouw gezondheid, jouw sportgeschiedenis. 

Daarom neem ik eerst enkele testen af: een conditie- of inspanningstest, een uithoudingsmeting en een bevraging waaruit ik de bouwstenen voor een trainingsschema haal. 

Dergelijke metingen laten mij toe om jou op een snelle en objectieve manier te leren kennen, zodat ik je nog beter op maat kan coachen. Als ik op basis van de resultaten van de tests ook maar enige twijfel heb over bepaalde risico's, stuur ik je naar jouw huisarts of naar een cardioloog. 

Het staat uiteraard buiten kijf dat een personal training sessie voor een gezond persoon geen risico's of complicaties inhoudt. Ondanks mijn twintig jaar ervaring, heb ik ook altijd graag de input van derden, die soms een andere kijk hebben op een atleet. Daarom laat ik de testen bij voorkeur uitvoeren door 'Het Sporthuis', gerund door Piet De Moor. De keuze ligt echter volledig bij jou.

ready, set, Go 

Het maakt niet uit of je net begint met sporten of je al langere tijd bezig bent: elke atleet ontvangt een trainingsschema op maat. Dit betekent dat je altijd sport op jouw eigen niveau.

Op basis van jouw vooruitgang, passen we het schema na een aantal weken aan. Ook als je de oefeningen bijvoorbeeld te zwaar vindt, kunnen we aanpassingen doorvoeren.

Maar doorzettingsvermogen is een must! En daar ben ik dan voor: als je het even niet meer ziet zitten, motiveer ik je zodat je de oefeningen toch afmaakt en je jouw doelstellingen bereikt.

Als coach bouw ik jouw trainingen op in een structuur die naar een bepaald doel toe werkt, zodat jij het maximum uit jouw lichaam kan halen. hier invullen...